PORTRETTET – OUTLINED 2015

PORTRETTET – OUTLINED 2015

Frem mot russetiden 2015 kommer vi på Russen.no til å lage portretter av 2015 års russ. Først ut er en gjeng på buss. Vi presenterer OUTLINED 2015! 

Dette er noe vi definitiv har gått å ventet på lenge. Nemlig mulighetene til å vise deg der ute litt av det mange hundre russebussene som skal være med på å bringe den årlige russetradisjonen videre ett år til. Årets første buss ut er en jentebuss bestående av 29 jenter, levende ytterst på kanten, og spredd rundt i Oslo og Bærum. Dette er jentene du finner på Tryvann – Ditt livs party og Landstreff Lillehammer som en av de definitivt mest klikka gjengene i bussringen. Vi snakker selvfølgelig om OUTLINED 2015.

OUTLINED 2015 er en av mange Oslo og akershusbusser dette året og legger ikke skjul på at de ofte er de man legger best merke til på fest. I år skal jentene sanke knuter, skape utrolig gode minner og ikke minst bare ha det dritfett på treff! Russen.no tok turen for å hilse på og høre hvordan alt står til, kun noen få måneder før russetiden rulles i gang!

Tekst: Martin Jutkvam og Nikoline Vang


Jenter, fortell. Hvem er Outlined, og hva betyr egentlig dekknavnet?

I og med at jentene kommer fra så mange forskjellige steder i Oslo og Bærum så ville vi finne noe som kunne passe til alle, og måtte derfor tenke litt utenfor bussen. Vi ville skille oss ut fra alle de andre og det er jo nettopp det navnet betyr. At man kan være litt i sentrum og ikke minst på kanten. Vi liker oss som regel der ;)

 

Hvorfor er Outlined den villeste bussen i 2015?

Fordi vi lever på kanten og vi klarer å skille oss ut både på sang og generelt, og vi spiller på det grove og morsomme, vi vil bli husket for at vi har så utrolig mange gode og forskjellige personligheter, som gjør at vi passer veldig godt sammen. Så får gutta der ute – dere finner garantert en av ditt kaliber blant våre jenter! Vi er aldri stille der du finner oss på fest. Selv om noen kanskje sover, andre danser og noen mingler eller er på snap så merker man fort at vi er til stede. Vi er fort over alt og hæla er ofte plantet godt i taket.


Ofte er det rivalisering og kniving om å være den beste bussen fra ett enkelt sted. Er det noen busser dere ikke er så fan av?

Det er ofte rivalisering og vi har hatt våre episoder vi og, der enkelte tror de er bedre enn andre, men sånn er det vel mellom busser. Skjer jo hvert år!

 

Hva er det dere gleder dere mest til ved russetiden?

Generelt alt med russetiden. Feste, drikke, ta knuter, masse knuter, og bare det å ha det gøy. Ikke tenkte på leggetid, men kunne rulle til skolen, ha det skinnsykt gøy med masse venner og ikke minst treffene da.

 

Og kjærestebuss da? Funnet noen heldige gutter?

Vi har vel ikke noe særlig planer om å ha det egentlig, men er helt klart gira på festbuddies. Så om noen vil ha en sykt klikka jentegjeng å rulle rundt i Norges gater med så bare gi oss et lite hint!

 

Det er ofte snakk om kåringer og å vinne ulike priser. Hvilken kåring går Outlined for i år?

Eksteriør og interiør. Interiøret vårt kommer til å bli sykt kult og er noe vi jobber veldig mye med, men vi kommer ikke til å rigge. Vi har valgt å rulle i stedenfor.


Hvor mye penger regner dere med å bruke på russetiden?

Man bruker jo generelt mye penger, og i og med at vi ikke er noen satsebuss er ikke budsjettet alt for høyt, men heldigvis har vi fått tak i mye gode kontakter som gjør at ting har blitt utrolig mye billigere.

 

Outlined 2015 er bussen nok bussen som kommer til å ende opp med flest knuter i luesnoren. Det ble fort klart at dette var en gjeng med jenter som liker seg på kanten og at knuter, det er noe som er utrolig gøy.

Vi hadde tenkt å ta knuter allerede i fjor, uten å være russ, så vi er definitiv gira. Mange å velge mellom det vi kommer nok garantert til å ta knuter §65; ”Kjøp den største burgeren på menyen, gi den til en uteligger.”, ”§5: Bad utendørs før 1. mai.” og mange, mange flere. Så her er det bare å følge med!

 

Hvorfor valgte dere å dra til Lillehammer?

Kort reisevei, utrolig bra for russebusser der, god stemning og er jo generelt en bussgreie å dra til Lillehammer. Vi valgte å droppe Stavanger fordi det er stor risiko å dra hele den veien med bussen og den kunne streike på veien, og når vi også kjenner folk som rigger på Lillehammer så blir det jo ekstra gøy.

 

Hvorfor valgte dere de artistene dere gjorde? (sportsalleen, Stangern og KååDobbel)

Folk ble gira på ”Disobey 2013” fra Sportsalleen, og når de fleste av oss ikke hadde så mange andre meninger annet enn en kul og fengende låt begynte vi bare å høre mye på Sportsalleen og eneste tema var vel bare å tone vår egen låt litt ned. Men de er jo veldig på kanten og det er jo veldig, veldig oss. Vi lever jo litt der ute. Vi ville ha en fengende låt man kunne synge med på og som gjør at folk legger litt merke til oss. Vi går for fire sanger hvorav to av de kommer de nærmeste dagene.
Og med det smeller vi de rett og slett opp den første;

Hva synes dere om vaner?

Lættis, har ikke noe forhold til det. Men de gjør jo sykt mye rart de som er på van. Det er kanskje litt småharry og ”hvordan kan man ta av i en van?”! Vi har absolutt ikke noe imot de som velger dette fremfor buss, men her i Bærum og Oslo er kanskje buss blitt det mest normale og derfor ser man kanskje litt annerledes på vanrussen da.

I fjor gikk Russens Hovedstyre sammen med alle klesleverandører og treff foran i kampen mot voldtekt i to kampanjer: Kripos ”Kjernekar-kampje” og ikke minst ”NEI er NEI” fra Amnesty. Kommer dere til å fronte denne i år?

Absolutt. Det er jo viktig med sikkerhet og at man er trygg på treff og rulling, så vi kommer til å være med å fremme denne kampanjen når den kommer ut. Vi er redd for at sånt kan skje oss og, så det er jo veldig naturlig kanskje at en jentebuss fronter noe sånt. Foreldre og ikke minst oss har jo en trygghet ved at folk er opptatt av dette og føler litt ekstra med.

Helt til slutt jenter. Når russetiden 2015 er over, hva står dere igjen med da?

Vanvittig gode minner, russetiden er jo rett og slett et minne for livet. Og ekstra kult er det jo at det bare er Norge som har det. Man må jo også huske på at det er alt fra oppstart, dugnader, dekkslipp, vors, kroer, fester, rulling, treff. Det er liksom HELE PAKKEN som er det som gjør at minnene man sitter igjen med blir superfine.

Mener du at din buss eller van eller vennegjeng fortjener litt oppmerksomhet? Vil dere bli intervjuet av Martin og Nikoline? Send en e-post til martin@russen.no Da vi ikke vil kunne intervjue alle Norges russ, skriv noen setninger om hvorfor akkurat du eller dere skal bli intervjuet!

 

Share This